רוב האנשים מתכננים לערוך שיפוצים בקיץ. ויש לא מעט סיבות טובות לכך. הקיץ היא גם עונת המעבר אז לעוברים דירה וגם לנשארים בדירה הקיימת הכנו טיפים לשיפוץ שכדאי לחשוב עליהם
העובדה שמדובר בשיפוץ ולא בנייה חדשה לא אומרת שאפשר לוותר על התכנון האדריכלי והעיצובי, ותתפלאו כמה שינויים אפשר וכדאי לעשות בדירה כדי שבלי הרבה מאמץ ובלי הרבה כסף תרגישו שיש לכם ממש בית חדש, שמתאים לצרכים ולרצונות שלכם. ללא עזרת אנשי מקצוע בתחום עיצוב הפנים או האדריכלות תוכלו ליצרו בעיקר שינויים קוסמטיים כלליים ותיקונים נדרשים, ואם אתם כבר משקיעים בשיפוץ אז כדאי לעשות אותו יסודי.
חשוב לדעת עם איזה בעל מקצוע אתם מעוניינים לעבוד. אדריכל ומעצב פנים הם שני מקצועות נפרדים, ששניהם נלמדים בנפרד. לא כל אדריכל הוא מעצב פנים, ולהיפך, וחלק ממעצבי הפנים למדו באוניברסיטה וחלק במכללה או בקורס פרטי.
הניסיון המעשי של האדריכל או המעצב חשובים לא פחות מההשכלה שלהם, וחשוב לראות עבודות קודמות שלהם ולשמוע חוות דעת מלקוחות קודמים לפני ההחלטה הסופית.
כימיה אישית בינכם לבין האדריכל או מעצב הפנים שתעבדו איתו היא חשובה מאוד. לא משנה איזה תארים יש לו וכמה ניסיון יש לו, אם לא נעים לכם לידו, אם הוא לא קשוב אליכם ואין ביניכם תקשורת טובה – כל התהליך יהפוך לסיוט וסביר להניח שגם התוצאה תכניס אתכם לאי-שקט, ולא משנה עד כמה הדירה תהיה יפה.
התקציב הוא תמיד נקודה בעייתית, כי בדרך כלל מתבצעות חריגות ותמיד יש תוספות שמתברר שצריך ולא לקחנו בחשבון או עוד משהו קטן שאנחנו רוצים להוסיף. בחורף הכל, כאמור, עולה פחות ואותו תקציב ייקח אתכם רחוק יותר. אבל, כדי להימנע מחריגות מהתקציב בכל מקרה, קחו תמיד בחשבון 10%-20% תוספת. כלומר, אם התקציב שלכם עומד על מאה אלף שקל, תכננו תקציב בשמונים אלף שקל בלבד ואל תתפתו לתכנן ביותר מזה, כי ככל הנראה השיפוץ יעלה יותר ממה שתכננתם. אם במקרה הצלחת להקטין את החריגה הצפויה ונשאר לכם עודף תקציבי- לכו תחגגו. מגיע לכם.
כדי שלא תחרגו מהתקציב מומלץ לפעול לפי הכללים הבאים:
כאמור, החורף הוא זמן מעולה לביצוע שיפוצים בתוך הבית, גם אם ייתכן שייקח לגבס או לצבע יום או יומיים יותר להתייבש. להזכירכם, העבודה תהיה זולה יותר ומהירה יותר, הקבלן לא יהיה בלחץ של זמן לסיים ולעבור ללקוח הבא, וגם החומרים יעלו פחות.
הסלון הוא אחד החדרים החשובים בבית, ובדרך כלל, כאשר עושים שיפוץ, הוא אחד החדרים שמקבלים הכי הרבה תשומת לב. הממוצע הישראלי עומד על שיפוץ הסלון כל 7 שנים, בניגוד לכל עשר שנים ומעלה במדינות אחרות. לכן, חשוב להשקיע כדי שתהיו מרוצים, אבל אין צורך להגזים, ואם התקציב שלכם מוגבל, כדאי לשקול לעשות פחות שינויים בסלון ולהשקיע יותר באזורים שזקוקים לעבודות השיפוץ מבחינת התחזוקה, בהתאם לסדר העדיפויות שהגדרתם בתחילת התהליך.
שיפוץ חדר האמבטיה בחורף עלול להיות יותר איטי בגלל הזמן שייקח לחומרים להתייבש, בעיקר אם אתם ממשיכים להתגורר בדירה תוך כדי השיפוצים.
אם החלטתם לשפץ את האמבטיה וחדר הרחצה שימו לב לדגשים הבאים:
שיפוץ במטבח אינו עניין של יום יום, גם בגלל העלות הגבוהה בדרך כלל של החלפת המטבח, וגם כי כאשר אתם יוצרים לעצמכם את מרחב העבודה הנוח שלכם, לא תמיד יש צורך בשינויים מהותיים במטבח.
הדברים שתמיד חשוב לזכור בעת החלפת מטבח הם:
העיצוב והסטיילינג הם הדבר האחרון שיש לעשות, אך כמובן שכדאי להכניס את ההוצאה הזו מראש לתקציב השיפוץ. אפשר ומומלץ להיעזר בבעלי מקצוע, שיכולים לשדרג את מראה הבית בקלות, אבל אפשר בהחלט לסמוך גם על טעמכם האישי, בעיקר אם את העיצוב העיקרי כבר עשו אדריכל או מעצב פנים. ניתן לעצב את החלל בעזרת חפצי נוי שונים, עציצים, וילונות, שטיח, ספרים, וכל דבר אחר שאתם אוהבים, ולהכניס את האישיות שלכם פנימה.
עכשיו הבית מושלם.