בחלק מהמשפחות תפקיד שטיפת הכלים שמור לבן משפחה מסויים וככה זה כבר שנים, ויש משפחות שזה משתנה ומי שפנוי פשוט תורם מכוחותיו, אבל תמיד מדובר במטלה שכולם מעדיפים לחיות בלעדיה, וכולנו היינו שמחים למדיח כלים, מכונה שעושה את העבודה השחורה בשבילנו וחוסכת לנו זמן וכוחות יקרים. כדי לדעת מהם מדיחי כלים מומלצים, זימנו את המומחים שלנו לעזרה והסבר.
הפרמטרים החשובים
לפני שאנחנו קונים מדיח כלים יש כמה דברים שחשוב לדעת. לבחירת מדיחי כלים מומלצים כדאי לבדוק כמה פרמטרים:
- עוצמת הרעש של המדיח היא פרמטר חשוב. הכלים צריכים להיות שטופים אבל לא היינו רוצים להפסיד שעות שינה בגלל רעש שטיפת הכלים.
- מאוד חשוב לדעת כמה כלים המדיח יכול להכיל. קיימים מדיחים בגדלים שונים ומומלץ לבחור את זה שמתאים בתכולתו לצרכי המשפחה שלנו.
- יש מדיחים צרים יותר ורחבים יותר, וכדאי למדוד מראש את המידות של המקום המיועד למדיח.
- כדאי שהמדיח יכיל גם מספר תוכניות אופציונאליות ואפשרויות לייבוש קצר.
מדיחי כלים מומלצים חוסכים במים
באוניברסיטת בון שבגרמניה נערך מחקר בו נמצא כי שטיפת כלים ידנית ממוצעת צורכת 103 ליטר מים, לעומת הפעלת מדיח כלים עם אותה כמות הכלים, בה הצריכה היא 12 ליטר מים בלבד. כלומר, יש לנו אפשרות לחסוך בכל הדחה כ-91 ליטר מים. היות וזוהי פעולה יומיומית שנדרשת בכל בית, החיסכון במים לאורך זמן הוא משמעותי. אם נסתכל על תצרוכת המים במדינת ישראל, שימוש קבוע במדיחי כלים עשוי לחסוך למשק 2.5% מתצרוכת המים, ורובנו כלל לא מודעים לנתון זה.
יתרונות נוספים
מדיחי כלים מומלצים ומתקדמים כוללים פונקציות נוספות שמגבירות את היתרון של שטיפת כלים במדיח. קיימים מדיחים עם תוכנית חיטוי שמתבצעת על ידי קרני UV, המועילה בעיקר למשפחות עם תינוקות, כשצריך לחטא כלי אוכל ובקבוקים. תוכניות ייבוש הכלים הזמינות היום מגוונות ומזרזות משמעותית את התהליך ועוד. כך או כך, הגיע הזמן לעבור למדיח כלים, לא?