איך בוחרים מקרר לדירה החדשה שלכם?
בשלב זה או אחר בחייכם תצטרכו לקנות מקרר. האם אתם יודעים כיצד בוחרים מקרר לבית? ננסה לעזור לכם בכך.
שאלות מנחות לרכישת מקרר לבית
כאשר אנו בוחרים מקרר לבית, ישנן ארבע שאלות מרכזיות שצריכות להנחות אותנו, והמענה עליהן ייתן לנו את הקו המוביל בבחירת המקרר לבית שלנו:
• מהן המידות של המקום המיועד למקרר: גובה, עומק ורוחב.
• מהו התקציב העומד לרשותנו.
• איזו תבנית מועדפת עלינו – ארבע דלתות או שלוש, מקפיא עליון או תחתון וכו’.
• מהם הצרכים שלנו, כמשפחה, והאם אנו יכולים להסתפק במקרר בעל נפח קטן, של 450-500 ליטר, לפחות לחמש שנים הבאות, או שאנו זקוקים למקרר גדול יותר. בדרך כלל, זוגות צעירים רוכשים מקררים קטנים יותר והמקררים הגדולים מתאימים למשפחות בעלות 4-5 נפשות ויותר.
שלב שני ברכישת מקרר
השלב השני ברכישת מקרר לבית הוא בדיקת ההיבטים הטכניים של המקרר, וגם כאן ניתן לחלק את הנתונים לשלושה:
• הדירוג האנרגטי של המקרר חייב להיות A או B, שמעיד על צריכת אנרגיה נמוכה.
• שנות האחריות שיש על המקרר נעות משנה לעשר שנים אחריות על המנוע. כמובן שההעדפה היא למקרר עם כמה שיותר שנות אחריות, אך בדרך כלל מדובר במקררים יקרים מאוד מלכתחילה.
• תעודת האחריות על המקרר יכולה להיות מטעם החנות או מטעם היבואן. בדרך כלל, תעודות מטעם היבואן טובות יותר, בעיקר בגלל שמדובר בחברות גדולות ואמינות, דוגמת תדיראן גרופ וחברות אחרות, אך גם תעודת אחריות מטעם החנות יכולה לספק. ודאו מה תעודת האחריות כוללת לפני הרכישה.
האמינות
נקודה חשובה שיש להתעכב עליה כאשר בוחרים מקרר לבית היא מידת האמינות של היצרן, היבואן והחנות. רכישת מקרר היא הוצאה כלכלית מכובדת בכל מקרה, והציפיה היא כי המכשיר יעבוד ללא תקלות לאורך שנים, וכי אם וכאשר יתגלו תקלות, הם יתוקנו בקלות ובמהירות. קשה כמובן לנבא מראש את מידת האמינות של המקרר, אך כדאי להעדיף יצרנים מוכרים, שיש להם שם בתחום המקררים, ויבואנים גדולים ואמינים על פני יצרנים קטנים שלא שמעתם עליהם ומקררים ביבוא לא רשמי, שלא חלה עליהם אחריות היבואן.