הפונקציות הבסיסיות שצריכות להיות בתנורים משולבים
עד לפני כמה עשורים תנורי אפייה היו נחלת האמידים בלבד, אך היום אין בית שאין בו תנור אפייה, ואפילו בדירות רווקים שכורות ניתן למצוא תנורים משולבים. תנורי הבילד-אין הולכים ותופסים נתח גדול יותר בשוק התנורים, אך עדיין נרכשים יותר תנורים משולבים, מסיבות רבות, והם טובים לא פחות מתנורים אחרים. אם אתם מתכננים לרכוש תנור משולב בקרוב, כדאי שתדעו איזה פונקציות בסיסיות צריכות להיות בתנור בסיסי אך איכותי.
טורבו ופיזור חום בתנור אפייה
פונקציית הטורבו בתנורי האפייה נוספה לפני כעשור, וכעת אין כמעט תנור אפייה שאין לו את אופציית הטורבו. מגדש טורבו הוא גוף חימום בעל עוצמה חזקה במיוחד, המקרין חום אחיד וחזק המאפשר להכין אוכל בצורה מהירה יותר. מערכת פיזור החום מפזרת את החום בצורה שווה בחלל התנור, על ידי מאוורר מיוחד, כדי למנוע מצב של הכנה לא אחידה של המזון.
פונקציית הגריל בתנור משולב
אופציית מבער הגריל בתנורים משולבים משמשת לצלייה, קלייה או השחמה של המזון. כאשר התנור על גריל החום מגיע רק מלמעלה, ויש להיזהר לא לשרוף את האוכל.
פונקצית ניקוי עצמי בתנור משולב
לרוב התנורים חריצים המקשים על ניקוי חלקו הפנימי. השומן והנתזים מהמזון המתבשל חודרים אל תוך החריצים, ובסופו של דבר עשויים להסריח את התנור ולתת ריחות לוואי למזון אחר המתבשל בתנור ואף להוסיף לו טעמי לוואי מיותרים. תנורים המצוידים במנגנון ניקוי עצמי ממיסים את השומן ומנקזים אותו לתחתית התנור, כך שקל מאוד לנקות את התנור בסיום הפעולה. מנגנון הניקוי העצמי הוא מנגנון חדש יחסית, וישנם תנורים משולבים ותנורי בילד אין המגיעים גם ל- 500 מעלות צלזיוס בפעולת הניקוי, מה שמבטיח לכם תנור נקי למשעי.