בחירת חומר: בבואכם לקדם התקנת פרקט, קיימים סוגי פרקטים שונים, יש לבחור את סוג הפרקט המתאים לסגנון העיצוב הכללי של הדירה ולשיקולי התקציב.
פרקט אמיתי: פרקט אמיתי הוא סוג מסורתי של פרקט שנעשה מחתיכות עץ מלאות. הפרקט מותקן בשורות על הרצפה ויכול להגיע בסגנונות, עיצובים שונים ובגוונים שונים של עץ. פרקט אמיתי מעניק לכם מראה טבעי, אך יכול להיות רגיש לשינויי לחות וטמפרטורה וכן למכות ונפילות של חפצים.
פרקט למינציה: פרקט למינציה הוא הפרקט הנפוץ והזול ביותר והינו סוג של פרקט שמורכב משכבות רבות של עץ אמיתי. השכבות מודבקות ליצירת פרקט יציב יותר, המתמודד טוב יותר עם שינויי לחות וטמפרטורה. פרקט למינציה נראה דומה לפרקט אמיתי והתקנתו עדיפה יותר בחללים שבהם ייתכן שימוש במים. למרות שאין לשטוף אותו אך ניתן לנקותו עם סמרטוט לח.
פרקט קוויקסטפ: פרקט קוויקסטפ הוא סוג של פרקט שנוצר באמצעות התחברות חיבורי “לחיצה”. פרקט הקוויקסטפ ניתן לסידור בצורות שונות וניתן לרכוש במגוון גוונים. והתקנתו מהירה ונוחה מאשר התקנת פרקטים אחרים, אחת הסיבות לתפוצתו הרחבה כי התקנתו הקלה מה שאהוב במיוחד על מתקיני הפרקטים.
פרקט פישבון: הפישבון הוא סוג מיוחד של פרקט הנראה כאילו נוצר מדוגמאות גיאומטריות, כמו משבצות, פסגות, או גזירות אחרות. הפישבון מצריך התקנה מיוחדת ויכול ליצור מראה מיוחד ואופציה ייחודית לעיצוב הפנים של החלל.
פרקט פולימרי: פרקט פולימרי SPC הוא סוג מודרני של פרקט המבוסס על חומר פולימרי חזק ועמיד במיוחד. פרקט זה עמיד במים, עמיד בשחיקה, ויכול להתקין גם בחללים עם הרבה לחות, כמו חדרי אמבטיה ומטבחים. לכן כאשר נרצה התקנת פרקט בכל הבית, לרוב עדיף לנו להתקין פרקט מסוג זה.
לכל סוג פרקט ממה שפירטנו פה מציע יתרונות וחסרונות שונים. הבחירה בניהם תלויה בטעם אישי, הצרכים של בעלי הדירה, והתנאים בהם מתבצעת ההתקנה וכמובן התקציב.
תכנון התקנת הפרקט
יש לתכנן את האזורים בהם יותקנו הפרקטים, להכין את השטח המתאים, ולקחת בחשבון את כיוון הפרקטים ואת הגוון.
הכנת השטח: השטח עליו יותקן הפרקט צריך להיות אחיד וחלק על מנת למנוע התעקלויות או התנגשויות שנגרמות על ידי פקעות בפרקטים.
הכנת הפרקטים: הפרקט יכולים להגיע בגדלים שונים וצורות שונות. חשוב לבדוק ולוודא שהפרקטים מוכנים להתקנה על פי המידות והסגנון הנדרשים ושהזמנתם את הכמויות הנכונות. נהוג לקחת 10% פחת לפחות על מנת שיספיק לנו.
התקנת פרקט
התקנת הפרקטים דורשת מיומנויות של אנשי מקצוע. נדרש לוודא שהפרקטים מותקנים בזווית נכונה ובישיבה אחידה.
חשוב לדעת לגבי התקנת פרקט בעת שיפוץ דירה:
עובי פרקט לרוב 6-12 מ”מ ולכן יש לקחת בחשבון את הנושאים הבאים:
קיצור דלתות ומשקופים אם משאירים את הדלתות הקיימות או מדידה והתקנה של דלתות חדשות רק לאחר התקנת הפרקט.
קיצור דלת ממ”ד במידת הצורך. חשוב לדעת שאם יש צורך לקצר את הדלת (עלות של כ-500 ש”ח) הדלת תהפוך להיות לא תקנית. ניתן לרכוש דלת ממ”ד חדשה בעלות של כ-3000 ש”ח לפי מידה.
לגבי התקנת פרקט במטבח. במידה ועושים מטבח חדש במהלך השיפוץ, ניתן להתקין את המטבח על הפרקט או להתקין את המטבח ורק לאחריו את הפרקט. ניתן ב-2 המקרים, לפי העדפתכם.
יחד עם ההזמנה של הפרקט יש לוודא עם החנות שהמתקין שההזמנה כוללת: ספוג אקוסטי, פנלים (ניתן לעשות פנלים לבנים פולימריים יפיפיים) ופחת של חומר.
טיפוח ואחזקה: בסיום ההתקנה, יש לתחזק את הפרקטים בהתאם להנחיות היצרן. נדרש ניקוי יסודי שאינו פוגע בחומרי הגימור ובאיכות הפרקטים, יש חומרים מיוחדים המומלצים לניקיון פרקטים.
לחצים וחום: פרקטים יכולים להתרחב ולהתכווץ. כאשר מתקינים פרקטים, יש לוודא שיש להם מקום להתרחב בקיץ ולהתכווץ בחורף, אחת הסיבות שמשאירים ספים במספר מקומות.
אם אתם לקראת שיפוץ דירה ורוצים לדעת כמה עולה להתקין פרקטים:
פרקט למינציה של קרונו תוצרת גרמניה בין 90-140 ש”ח למ”ר כולל מע”מ.
פרקט SPC פולימרי סביב 170 ש”ח למ”ר כולל מע”מ.
מתקין טוב ואיכותי יעלה לכם בנוסף כ-45 ש”ח למ”ר התקנה + מע”מ.