מה היתרונות של חיפויי השעם ולאילו חדרים הם מתאימים?
מבודד תרמי לחדרי השינה – חיפוי שעם עוזר לבודד את הבית כולו מהסביבה החיצונית בימים חמים מאוד או קרים מאוד וכך חוסך באנרגיה הדרושה לשמירה על טמפרטורת החדר. נעים יותר לדרוך על רצפת שעם בחורף, אפילו יחפים, כך שהוא מתאים במיוחד לחדרי שינה.
בידוד אקוסטי לחדרי ילדים, לסלון וכו' – לשעם יש גם כושר בידוד אקוסטי מעולה. לכן, קיר שעם יכול לבודד מצוין חדרים עם רמות רעש גבוהות. כך לדוגמה, ניתן להפריד את חדר הילדים מן הסלון.
חדרים רטובים – בשל העמידות הרבה שלו, ניתן להשתמש בפרקט שעם גם בחדרים רטובים כגון חדרי שירותים או מטבחים, זאת בניגוד לפתרונות אחרים כמו פרקטים סינטטיים, להם יש רגישות גבוהה למים ולחות.
חשוב לציין שגם שעם אינו מוגן לחלוטין בפני רטיבות, וקיימים סוגים שונים. הסוג העמיד ביותר יכול לשמש אפילו במחסן או חדרי עבודה החשופים לסביבה החיצונית.
יתרונות בריאותיים –שעם הוא חומר אנטי אלרגני, בעל מדרך קפיצי שאינו פוגע בעמוד השדרה, ובנוסף הוא אנטי סטטי, ולכן הוא מומלץ לאנשים הסובלים מבעיות בריאותיות שונות.

קרדיט לארודור פרקטים ושעם
פרקט שעם לעומת פרקטים אחרים
אם אתם מתלבטים בין פרקט שעם לבין פרקט מסוג שונה, הנה כמה דברים שעליכם כדאי לקחת בחשבון:
מחיר – מחירו של פרקט שעם נמצא בין מחיר פרקט למינציה לבין פרקט העץ האיכותי ביותר (תלת שכבתי או עץ מלא). העמידות הרבה של פרקט זה הופכת את רכישתו לרכישה לטווח ארוך.
דוגמאות וטקסטורה – גם רצפת השעם וגם קיר השעם מגיעים במגוון של צבעים וטקסטורות אותם ניתן להתאים לחלל לפי הצורך לצורך הפיכתם למרכז תשומת הלב או להשתלבותם כרקע. אם אתם רוצים להתרשם מכמה שיותר אפשרויות, עדיף לגשת לאולם תצוגה בו תוכלו לבחון את כל האפשרויות ולראות מה מתאים לכם.
תחזוקה –השעם "זוכר" את צורתו המקורית ולכן הוא גמיש מאוד. התחזוקה שלו קלה כמעט כמו של פרקט סינטטי ובוודאי קלה יותר מזו של פרקט עץ שרגיש לשריטות.
היכן להשתמש באריחי שעם?
חיפוי שעם לקיר יכול להתאים מאוד לחדרי ילדים, חדרי עבודה או משרדים בתוך הבית עליהם רוצים לתלות ציורים, תמונות, תעודות, לוחות לתזכורת ועוד. הבידוד האקוסטי של השעם הופך אותו גם לפתרון טוב עבור חדרי נוער חובבי מוזיקה בווליום, אנשים הסובלים מהפרעות שינה, חדרי שינה הורים עם שירותים צמודים, וכל חדר קר או רועש מדי.
אריחי השעם מצוינים גם לשימוש מסחרי לדוגמא בחדרי הקלטות או חדרי סאונד, חדרי טיפול בקליניקות, או אפילו במסעדות, בהם עולה הצורך בבידוד מן הסביבה החיצונית או הפחתת רעשים.

כיצד מתקינים פרקטים משעם?
פרקטים משעם קלים להתקנה מכיוון שזו נעשית באמצעות לחיצה פשוטה לרצפה ופטיש המחבר את האריחים אחד לשני ולכן ניתן לעשות זאת באופן עצמאי (DIY). לזאת יש להוסיף פאנלים פשוטים אותם ממקמים בין הרצפה לקיר.
אם המשטח אינו ישר לחלוטין, עדיף להדביק את המשטחים ולא ללחוץ אותם על הרצפה (השיטה "הצפה"). אם בוחרים בהדבקה, יש להשתמש בדבק מגע (אפשר גם על בסיס מים). לאחר ההדבקה רצוי להדק את אריחי השעם עם רולר מתאים של 50 עד 100 ק"ג מן הפנים אל החוץ.
יש לקחת בחשבון 5%-10% פחת. עבור התקנה באלכסון, קירות מעוגלים או זוויתיים, הפחת יהיה גדול יותר. האריחים עצמם מגיעים ארוזים עם הוראות התקנה.
הטמפרטורה האופטימאלית בזמן ההתקנה היא 18 – 28 מעלות צלזיוס (ניתן למזג את החדר) ולחות של 35% עד 36% (ישנו מד לחות שניתן להשתמש בו, היגרומטר).

קרדיט לארודור פרקטים ושעם
התקנת חיפוי שעם לקיר
התקנת חיפוי שעם לקיר דומה למדי להתקנת פרקטים משעם. בדרך כלל עדיף להדביק אותם על הקיר, אך ניתן להשתמש גם במסגרת המקבילה להתקנה צפה.