הכיור הוא אחד הפריטים הכי שימושיים בבית, ונוחות השימוש בו היא קריטית. בכל זאת, לא הרבה אנשים לוקחים זמן לבחור את הכיור הנכון להם, וחבל. כדאי להבין שהתאמת הכיור לצרכי המשתמשים בו יכולה לעשות את ההבדל בין שימוש נעים ונח בכיור לבין סיוט מתמשך. בואו נבחן איך בוחרים כיור למטבח בעת שיפוץ מטבח קיים, מטבח חדש מקבלן או מטבח בעיצוב אישי.
1. מהם הצרכים שלנו?
בחירה נכונה של כל מוצר, רהיט או מכשיר חייבת להתחיל בבחינת הצרכים שלנו. חשוב לדעת מי משתמש בכיור, כמה אנשים אוכלים בבית באופן קבוע, האם אנחנו עורכים ארוחות רבות משתתפים, כמה כלים אנחנו מייצרים, מהי תכיפות שטיפת הכלים, האם יש לנו מדיח ועוד. כשנדע בדיוק מהם הצרכים שלנו, ובמקביל מהן מגבלות המקום והתקציב, נוכל להתחיל בבחירה מושכלת ונכונה של כיור.
2. קערה אחת או שתיים?
אם אנחנו שומרי כשרות, כנראה שנעדיף שני כיורים, אבל האמת היא שלהתקנת כיור אחד או שניים יש עוד הבדלים לגבי הנוחיות. אנשים רבים מעדיפים כיור וחצי, כדי שיהיה כיור בו ניתן להשרות כלים גדולים לדוגמא, או כיור גדול ועוד כיור קטן להשריית סכו”ם. אם אתם בורחים בכיורים סטנדרטיים מגוון האפשרויות קטן יותר, אך אם תבחרו ללכת על כיורים מעוצבים השמיים הם הגבול.
3. כמה קל לנקות את הכיור?
ניקיון שוטף של הכיור הוא דבר הכרחי כמובן, וגם עבודות תחזוקה שונות מזמן לזמן. ככל שתחזוקת הכיור וניקיונו יהיו פשוטים יותר כך נוכל להשקיע בהם יותר וליהנות מהכיור לאורך זמן רב יותר. כדאי להעדיף כיורים עמידים בפני כתמים, שריטות ובלאי ולבדוק את המלצות היצרן הנוגעות לתדירות הניקיון ולחומרי הניקוי המומלצים או האסורים לשימוש בכיור.
4. ממה עשוי הכיור?
הכיורים המודרניים עשויים ממגוון חומרים רחב: נירוסטה, קוריאן, גרניט, חרס, ועוד. לכל אחד מחומרים הללו יתרונות וחסרונות שכדאי שנהיה מודעים אליהם לפני קבלת ההחלטה. נירוסטה, לדוגמא, היא קלה לניקוי אך אינה חסינה בפני שריטות, גרניט הוא חומר עמיד מאוד אך יש לנקות אותו היטב בסוף כל שימוש למניעת הצטברות אבנית בנקבוביות האבן, הקוריאן קל לניקוי ותחזוקה אך רגיש לחום, והחרס זול אך רגיש מאוד לשריטות וכתמים והבלאי שלו גדול. התייעצו עם אנשי מקצוע בתחום כדי להבין את כל היתרונות והחסרונות של כל חומר.
5. האם יש התאמה עיצובית?
אם אתם עובדים עם מעצב פנים מקצועי, הוא כבר יפתור את בעיית שילוב הכיור מבחינה עיצובית, אך אם אתם בוחרים את הכיור בעצמכם, חשוב לשים לב להתאמה לצבעים ולעיצוב המטבח הכללי, וכדאי לפחות להתייעץ עם איש מקצוע מתחום העיצוב. כיור נירוסטה, לדוגמא, לא יתאים במטבח בסגנון כפרי, וכיור חרסינה לבן יבלוט מאוד במטבח שצבוע באדמדם.
6. מי ייצר את הכיור?
כדאי ורצוי להעדיף כיור שיוצר על ידי חברה מוכרת וידועה ששמה הולך לפניה בתחום הכיורים, כך שתוכלו ליהנות מאיכות ומקצועיות ללא חשש ומאחריות על הכיור.
באתר האון ליין של סוגרים הכל לדירה ניתן לרכוש כיורים למטבח.
ישנן כמובן נקודות נוספות שכדאי לשים אליהן לב כמו צורת ההתקנה הנכונה לכיור, התאמת הברז הנכון ואביזרים נלווים לכיור, אך כל אלה באים אחרי בחירת הכיור הנכון עבורכם.
מחפשים את המטבח שמושלם?
אנחנו, במרכז סוגרים הכל לדירה נשמח לעזור לכם. תכנון קפדני, ליווי מקצועי וייצור איכותי יאפשר לכם לקבל את המטבח המושלם שמתאים בדיוק לכם.
לתיאום פגישה או שיחה טלפונית ללא התחייבות – לחצו כאן