כמו שכולנו יודעים לכיריים במטבח יש תפקיד חשוב אם לא עיקרי. כשאנחנו באים לבחור כיריים יש להתחשב בנוחיות השימוש, בטיחות, עיצוב וכמובן גם במחיר. כיום ישנו מגוון סוגי כיריים בשוק המופעלות בשיטות שונות ועשויות מחומרים שונים. הכנו לכם סקירה קצרה על סוגי הכיריים, ממה הם עשויות על החסרונות והיתרונות של כל סוג.
מגוון רחב של כיריים: ערב מכירות בקניה קבוצתית עם "סוגרים הכל לדירה" ברשת אבי סופר לחץ להצטרפות
כיריים גז
הכיריים הקלאסיות עובדות על גז. היתרון הגדול של כיריים גז הוא שניתן באופן קל יחסית לשלוט על עוצמת האש ועל חום הבישול, כמו כן המעבר מטמפרטורה גבוהה לטמפרטורה נמוכה הוא מהיר מאוד בסוג זה של כיריים.
אחד החסרונות של כיריים גז הוא פיזור לא אחיד של האש עצמה, בעיקר כשמדובר בסירים או מחבטות בעלות קוטר גדול יחסית. חיסרון נוסף הוא שהאש עצמה חשופה כך שהיא מושפעת ממשבי רוח שיש בחדר. בכדי לפתור בעיות אלו כיום ניתן למצוא כיריים גז טורבו שבהן יש מספר טבעות אש לכל להבה כך שהפיזור של האש הוא יעיל יותר. לרוב כיריים גז בנויות מנירוסטה וממשטחי אמייל שהם עמידים וחסינים מאוד מפני חום ופגיעות שונות.
בגלל המבנה של כיריים גז יותר קשה לנקות אותן לרוב בכדי למנוע לכלוך יש להשתמש בכיסוי (בד"כ נייר כסף). יתרו נוסף של שימוש בגז על פני חשמל הוא העלות הנמוכה יחסית של גז בהשוואה לחשמל.
כיריים חשמליות
כיריים חשמליות הן אופציה מאוד נפוצה בשוק. היתרון הגדול של כיריים חשמליות הוא שאין שימוש באש חיה ולכן הן הרבה יותר בטוחות מכיריים גז מכיוון שלא יכולה להתפתח שריפה בשימוש בכיריים אלו.
יתרון נוסף שימושי מאוד הוא שפיזור החום הוא אחיד בכל הרדיוס של הלהבה. בנוסף, כיריים חשמליות בדרך כלל מכוסות במשטח קראמי שעשוי מזכוכית מחוסמת, משטח זה הוא קל לניקוי ולטיפול יום יומי. החיסרון בשימוש בכיריים חשמליות הוא שהפלטות אומנם מתחממות מהר אבל מתקררות לאט וקשה לשלוט על הטמ"פ של הפלטה בזמן הבישול, כמו כן בגמר הבישול יש להוריד את הסיר או המחבט מכיוון שהפלטה עדיין חמה והבישול ממשיך. חיסרון נוסף לשימוש בכיריים חשמליות הוא עלות החשמל שנצרך במהלך הבישול.
כיריים אינדוקציה
סוג נוסף של כיריים הוא כיריים אינדוקציה, כיריים אלו פועלים על גלים אלקטרומגנטיים, כיריים אלו מתחילים לחמם רק כאשר הן באות במגע עם סיר או מחבט המותאמים במיוחד עבורן.
היתרונות של שיטה זה הם רבים, ראשית הן מתחילות לחמם רק במגע עם סיר או מחבט ואין צורך לא בחימום הפלטה או בשימוש באש. בשיטה זו המשטח המתחמם מוגבל רק לאיזור המגע עם הסיר או המחבט והמשטח מסביב נשאר קר ונוח לגישה. החימום, בגלל שהוא מוגבל ונשלט על ידי המגע בין הסיר/מחבט לפלטה הוא גם נפסק ברגע שמורידים את הסיר/מחבט מפלטת החימום. בשיטה זו ניתן בקלות ובמדויק לשלוט על עוצמת החימום והטמפרטורה שבה יעשה החימום, וניתן להגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד. השיטה היא אומנם חסכונית וירוקה אבל מצריכה רכישה של סירים ומחבטות המותאמים לסוג כיריים אלו, דבר שיש בו הוצאה גבוהה.